Uit de Allerhande van augustus 2011. Hier geserveerd met kipsaltimbocca.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
300 gr verse spinazie, in reepjes
300 gr risottorijst
scheut witte wijn
1 l hete kippenbouillon
chilivlokken (molentje)
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
handje pijnboompitten, geroosterd
handje fijngehakte rucola
Bereiding:
Verhit in een grote braadpan de olijfolie en fruit hierin de ui op laag vuur, 10 min. lang, zonder bruin te worden. Voeg vervolgens de spinazie en de knoflook toe en roer door. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee zodat de korrels gaan glanzen. Voeg een scheut witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan een scheut bouillon toe tot deze is opgenomen en dan weer een scheut, tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Doe, als de bouillon te snel verdampt, het deksel op de pan.
Zet het vuur uit en voeg 2/3 van de Parmezaanse kaas en de rucola toe. Doe het deksel op de pan en laat 3 min. staan. Breng op smaak met zout en chilipeper. Serveer met de pijnboompitten en de rest van de kaas erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten