zaterdag 27 november 2010

Sambal goreng spruitjes

Een van de lekkerste rijsttafelgerechten die ik maakte. En dat terwijl de andere recepten ook heel goed waren. Koop het boek van Lonny dus maar, je zult er geen spijt van krijgen.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gr spruitjes, schoongemaakt, de grotere gehalveerd
3 sjalotten, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
0,5 tl laospoeder
0,5 tl sereh(citroengras)poeder
2-3 el arachideolie
1 tl sambal oelek
0,5 tl trasi bakar
1 salamblad (Indonesisch laurierblad, koelvak)
1 tl goela Djawa (vloeibare palmsuiker, soort stroop)
zout
200 ml kokosmelk

Bereiding:
Verhit de olie in een wok en draai het vuur halfhoog. Fruit de sjalotten en de knoflook 5 min. Voeg dan het laospoeder, serehpoeder, de sambal en de trasi toe en fruit nog eens 5 min. Doe hier de spruitjes, het salamblad, de goela Djawa en zout naar smaak bij en roerbak de spruitjes in 8 min. beetgaar. Roer de kokosmelk erdoor en laat nog even stoven tot de spruitjes goed zijn (niet te gaar koken!).

1 opmerking: