Voor 2 personen (hoofdgerecht)
Ingrediënten:
1 tl geraspte gember
1 tl rijstazijn
1 el rijstwijn of droge sherry
1 el gelebonensaus
1 tl lichte sojasaus
1 tl donkere sojasaus
een snuf bruine basterdsuiker
2 el arachideolie
8-12 st.-jakobsschelpen
bosje bieslook, fijngehakt
200 gr pandanrijst
groente
Bereiding:
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer door elkaar. Dep de schelpen droog en voeg toe aan de saus. Laat 10 min. marineren. Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg de olie toe. Bak de schelpen (zonder de marinade) aan een kant bruin in ca. 3 min. Draai ze om en bak nogmaals 3 min. Haal de schelpen uit de pan en voeg de saus toe. Bak een paar minuten. Serveer de schelpen op rijst en met de saus en flink wat bieslook erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten