zondag 14 november 2010

Tomaten-basilicumrisotto

Uit de Delicious. van december 2010. De tomatenpuree met knoflook kan ook prima dienen als basis voor een tomatensaus.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
6 trostomaten, gehalveerd
1 bol knoflook, teentjes losgemaakt
3 takjes tijm
1 el kristalsuiker
2 el olijfolie
1 rode ui, gesnipperd
350 gr arboriorijst
150 ml droge witte wijn
500 ml groentebouillon
100 ml room/80 gr mascarpone
80 gr parmezaanse kaas, geraspt
verse basilicum
zout, peper

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met folie/bakpapier.
Leg de tomaat, knoflook en tijm op de bakplaat, bestrooi met de suiker en besprenkel met 1 el olie. Bestrooi met zout en peper en rooster 30-45 min. in de oven tot de tomaten zacht zijn. Laat afkoelen, doe de tomaten in de keukenmachine en knijp de knoflook uit de vliesjes. Pureer het geheel tot een gladde saus.
Verhit de rest van de olie in een braadpan en fruit de ui in ca. 5 min. glazig. Voeg de rijst toe en bak 1 min. zachtjes mee. Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken tot hij is opgenomen. Roer dan de tomatenpuree en de bouillon door de rijst en breng op smaak met zout en peper. Zet de pan op een laag vuur en laat de rijst in 20 min. gaar worden met het deksel op de pan. Voeg als al het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is de room en de parmezaanse kaar toe en roer door. Laat 5 min. afgedekt staan. Serveer met gehakte basilicum erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten