zaterdag 27 november 2010

Telor ketjap

Een van de eerste recepten die ik maakte uit het kookboek van Lonny en nog steeds een favoriet. Het is ook nog eens heel snel klaar, wat ook fijn is als je uitgebreid kookt.

Voor 4-6 personen
Ingrediënten:
6 eieren
1 flinke ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
2 tl sambal oelek
2 el arachideolie
100 ml ketjap manis
1 tl goela Djawa (palmsuikersiroop, toko)

Bereiding:
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en pel ze.
Verhit de olie in een wok op hoog vuur, draai het vuur iets lager en fruit de ui, knoflook en sambal 5 min. Bak hierin de eieren rondom aan. Voeg de ketjap, 100 ml water en de goela Djawa toe en laat de saus inkoken tot deze gebonden is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten