Voor 4 personen
Ingrediënten:
400 gr grote garnalen, schoongemaakt
5 sjalotjes, zeer fijn gesneden
3 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
1,5 tl laospoeder
arachideolie
200 gr petehbonen
1 tl sambal oelek
0,5 tl trasi bakar
1 salamblad (Indonesisch laurierblad, koeling)
200 ml kokosmelk
zout
Bereiding:
Verhit de olie in een wok en bak de garnalen 3 min. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Roerbak de petehbonen 3 min. in dezelfde olie, schep ze uit de pan en laat eveneens uitlekken op keukenpapier.
Fruit in de wok de sjalotten, knoflook, laospoeder, sambal en trasi ca. 5 min. Voeg het salamblad en de kokosmelk toe en breng aan de kook. Verwarm de garnalen en de petehbonen in de saus en breng op smaak met zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten