Al jaren staat er zo'n heerlijk tuttige Römertopf op zolder en nu is het tijd om hem te gebruiken. Ik ben eraan toe. Het is gezond en ongelooflijk simpel: Alles in een bak gooien, deksel erop en anderhalf uur in de oven. Van de website van Rob Kalmeijer haalde ik onderstaand recept. Lekker met gebakken aardappeltjes. Zijn foto kwam vast uit een boekje van Römertopf, want zo ziet het er natuurlijk in het echt niet uit. Zo lekker is het wél!
Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 kippenpoten
50 gr boter
zout, peper
citroensap
200 gr champignons, gesneden
200 gr prei, gesneden
half blikje tomatenpuree
flinke scheut kookroom
Bereiding:
Zet de Römertopf 15 min. in lauw water. Smelt de boter en voeg zout en peper toe. Bestrijk de kip met de boter en leg de kip in de Römertopf. Verdeel de prei en de champignons eromheen. Besprenkel met citroensap en breng op smaak met zout en peper. Zet de oven op 230 graden en zet de schaal afgedekt anderhalf uur in de oven (niet voorverwarmen). Haal vervolgens de kip uit de schaal en roer de tomatenpuree en de room door de groente. Serveer de kip met de groente en met gebakken aardappelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten