Voor een rijsttafel van 4-6 personen, afhankelijk van het aantal gerechten dat je maakt.
Ingrediënten:
200 gr Surinaamse rijst
200 gr pandanrijst
3 el arachideolie
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
200 gr mager varkensvlees, in blokjes
1 tl trasi bakar
1 tl gemalen ketoembar
1 tl laospoeder
1 tl sambal oelek
150 gr spitskool, fijngesneden
2-3 el ketjap asin
takje selderijblad, fijngesneden
Bereiding:
Laat de rijst op laag vuur in 20 min. droogkoken. Laat de rijst daarna nog 10 min. staan.
Verhit de olie in een wok, braad het vlees en schep het weer uit de pan. Fruit ui en knoflook in 5 min. bruin en voeg trasi, ketoembar, laospoeder en sambal toe en schep het vlees en de kool erdoor. Roerbak 5 min. Bak dan de rijst mee tot deze goed heet is. Roer op het laatst de ketjap en selderij erdoor.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten