zaterdag 17 september 2011

Amandeltaart met frambozenpuree


Van de Stonesoup-website. Een snelle en simpele taart. Heel verfrissend door de frambozensaus. Zonder is 'ie ook een beetje saai.

Voor 8-10 stukken
Ingrediënten:
250 gr amandelen, fijngehakt tot meel
6 eieren, gesplitst
200 gr suiker, plus wat voor de saus
300 gr frambozen

evt. slagroom voor erbij
springvorm (24 cm), bekleed met bakpapier
mixer en staafmixer

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden.
Klop de eierdooiers met de suiker tot ze goed gemengd zijn.
Klop de eiwitten met de mixer tot er zachte pieken vormen. Voeg voorzichtig de dooiers en het amandelmeel toe en vouw het door elkaar. Schenk het mengsel in de bakvorm en bak de taart in ca. 45 min. gaar.
Doe ondertussen de frambozen in een bakje en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met een beetje suiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten