Ratatouille is eigenlijk niets meer dan allemaal lekkere groenten bij elkaar gooien en laten stoven. Op smaak brengen kan volledig naar eigen inzicht. Het is lekker bij vlees met rijst of aardappels, of om je stokbrood in te dopen. Dit recept keek ik af van mijn schoonmama.
Voor een flinke pan ratatouille
Ingrediënten:
2-3 tenen knoflook, geperst
5 sjalotjes, in stukken
3 paprika's (rood, geel, oranje), in grove stukken
2 courgettes, in grove stukken
1 aubergine, in stukken
4 tomaten, in stukken
2 blikken tomatenstukjes
1 blikje tomatenpuree
paar takjes rozemarijn
3 laurierblaadjes
paar takjes tijm
handje herbes de provence
scheut rode wijn
zout, peper, chilipeper
olijfolie
Bereiding:
Verhit in een braadpan een scheut olie en bak hierin de sjalotjes glazig met de knoflook. Voeg de paparika's toe en bak deze zo'n 5 min. aan. Zet het vuur iets hoger en voeg de courgettes en de aubergine toe. Bak al roerend 5-10 min. aan. Voeg de verse tomaat toe en bak op hoog vuur een paar minuten aan onder af en toe roeren. Voeg de tomatenstukjes en de -puree toe en breng zachtjes aan de kook. Voeg laurier, rozemarijn, tijm, de Provençaalse kruiden en een flinke scheut wijn toe en roer door. Doe er, als je het te zuur vindt, een tl suiker doorheen. Laat het geheel minstens een uur op heel laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en evt. chilipeper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten