maandag 19 september 2011
Pasta met parmaham en zongedroogde tomaatjes
Zaterdag hadden we onze housewarming en door al het eten dat ik had gemaakt had ik ook een heleboel ingrediënten over. Met wat extra's maakte ik er deze pasta van, een blijvertje. De meneer vroeg hoopvol of dit onderdeel wordt van m'n vaste repertoire.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
200 gr pasta (bijv. linguine)
3 sjalotten, gesnipperd
1 fikse teen knoflook, geperst
200 gr kastanjechampignons, in plakjes
flinke klots droge witte wijn
4 plakken parmaham, in reepjes
8 zongedroogde tomaatjes, geweld, in stukjes
4 el mascarpone
2 el verse bieslook
zout, peper
geraspte oude kaas
Bereiding:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en bewaar wat van het kookvocht.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de sjalotten in een paar minuten glazig. Voeg de knoflook toe en bak kort mee. Roer de champignons erdoor en zet het vuur hoog. Schenk dan de wijn erbij en bak de boel bruin tot de champignons flink geslonken zijn. Schuif alles naar één kant van de pan en bak telkens een laagje ham bruin en roer het door het champignonmengsel. Roer hierna de tomaatjes erdoor en dan de mascarpone. Zet het vuur laag en warm goed door. Giet er wat van het kookvocht bij zodat een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout, peper en bieslook. Serveer over de pasta met een eetlepel geraspte kaas erover.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten