Dan nu de lamscurry, afkomstig van de website BBC Food.
Voor 6 personen (invriezen kan)
Ingrediënten:
2 el plantaardige olie
600-700 gr lamsvlees (bijv. lamsschouder), in blokjes
2 uien, in grove stukken
3 tenen knoflook, geperst
2 groene pepers, fijngehakt (of 1 el sambal oelek)
1 el verse geraspte gember
1 el kurkuma
1,5 el garam masala
1,5 el gemalen komijn (djinten)
1 el chilipoeder
1 el bloem
6 grote tomaten, in grove stukken
400 ml kokosmelk
600 ml kippenbouillon
250 gr babyspinazie
pitjes van 1 granaatappel
zout, peper
basmatirijst, mangochutney, sambal badjak, aardappels, bloemkool, papadums
Bereiding:
Verwarm in een grote braadpan 1 el olie en braad in 5 min. het vlees aan. Neem het vlees uit de pan, draai het vuur lager en voeg de rest van de olie toe. Bak de uien, knoflook, pepers en gember 3-4 min. aan tot alles zacht en glazig is.
Doe de kurkuma, garam masala, komijn en het chilipoeder in de pan en bak het 1 min., onderwijl goed roerend. Voeg de bloem toe en bak nog een minuut. Roer de tomaten en kokosmelk erdoor en breng zachtjes aan de kook. Doe dan het lamsvlees in de pan en giet er zo veel kippenbouillon bij dat het vlees precies onder staat. Zet het vuur zo hoog dat het geheel heel zachtjes suddert en laat een uur staan.
Schep overtollig vet van de saus en roer de spinazie en de granaatappelpitten erdoor en verwarm tot de spinazie enigszins geslonken is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten