zaterdag 3 september 2011

Mangochutney

Snel en simpel, maar het is lekkerder om de chutney een dag van tevoren te maken. Uit India, koken met passie.

Voor een flinke bak chutney
Ingrediënten:
2 el plantaardige olie
500 gr mangovruchtvlees, in blokjes
1 tl mosterdzaad
1 tl kurkuma
2 tl chilipoeder
4 tl rietsuiker
snuf zout

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan en voeg de mosterdzaadjes toe. Bak een paar minuten, tot de zaadjes een beetje gaan knetteren. Doe dan de mangostukjes in de pan en bak even aan. Roer de kurkuma, chilipoeder en suiker erdoor en laat ca. 8 min. sudderen. Laat afkoelen en breng op smaak met een beetje zout. In de koelkast (niet in een metalen bak!) is de chutney ongeveer een week te bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten