zaterdag 4 december 2010

Zalmmousse


Een geweldig recept van mijn schoonmoeder. Het ziet er mooi uit en is ongelooflijk lekker. Het recept is voor een vorm van 1 liter. De zalmmousse is behoorlijk machtig dus 1 liter is geschikt voor grotere groepen. Of voor op de boterham de volgende dag.

Ingrediënten:
4 kleine blikken rode zalm of 2 groot
8 blaadjes gelatine
8 eetlepels mayonaise
250 ml slagroom
zout en peper
2 el citroensap
flinke snuf cayennepeper
2 tl mosterd

verse dille
(nep)kaviaar

Bereiding:
Laat de zalm uitlekken, verwijder velletjes en graten en prak deze vervolgens fijn. Week de gelatineblaadjes enkele minuten in koud water. Knijp de blaadjes uit en los deze op in 200 ml warm water. Laat dit iets afkoelen.
Meng de mayonaise, slagroom, gelatine, citroensap, cayennepeper en mosterd door elkaar. Voeg zout en peper toe.
Roer dit alles door de fijngewreven zalm in de keukenmachine. Spoel vorm om met water en vul deze met de mousse.
Laat het geheel een paar uur opstijven in de koelkast. Keer de vorm om op een groot bord. Garneer met kaviaar en verse dille. Serveer met toast of geroosterd brood.

2 opmerkingen:

  1. Zou u mij iets preciezer willen aangeven hoeveel zalm (in grammen) er in dit recept gebruikt wordt? Klein blikje of groot blik is voor iedereen anders!
    Vr.gr.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. B.v. van John West, 2 blikken van 418 gram of 4 blikken van 213 gram.

      Verwijderen