woensdag 22 december 2010

Risotto primavera

Gebruik voor risotto de juiste rijst, bijv. arborio van De Cecco, en heb geduld, dan heb je uiteindelijk juiste vochtigheid en beet. Niet te snel de boel laten verdampen, gewoon op laag vuur, lepel voor lepel de bouillon toevoegen, en rustig roeren. Het werkt heel rustgevend...
Hier geserveerd met varkenshaas met 'bagnet verd' die ik afgelopen zomer in Italië had gekocht. Dat ga ik binnenkort ook eens zelf maken.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
200 gr arboriorijst
750 ml groentebouillon
150 ml droge witte wijn
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
ca. 100 gr doperwten (diepvries)
een stukje gorgonzola
wat geraspte parmezaanse kaas

Bereiding:
Verhit de olie in een hapjespan met een dikke bodem. Bak op middelhoog vuur de sjalot in 2 min. glazig en voeg de knoflook toe. Bak deze 1 min. mee. Draai het vuur wat lager en voeg de rijst toe. Bak deze 1-2 min. zodat de rijst de olie opneemt. Voeg dan de wijn toe. Als deze is opgenomen kan een soeplepel bouillon worden toegevoegd. Doe dit telkens als het vocht is opgenomen, tot de rijst gaar is. Voeg met de laatste lepel bouillon de erwtjes toe. Haal de pan van het vuur en snipper wat blokjes gorgonzola door de rijst en roer goed door. Serveer met wat parmezaanse kaas erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten