woensdag 29 december 2010

Miniquiche met roquefort

Voor een diner met vrienden maakte ik voor één persoon een vegetarisch hoofdgerecht: een miniquiche met roquefort, prei en champignons. Het was een diner met meerdere gangen, waaronder niet één maar twee hoofdgerechten. Als dit niet zo was geweest, was de quiche beter geschikt geweest als voorgerecht, of je had er een flinke salade bij moeten serveren.

Voor 1 quiche
Ingrediënten:
1 plakje bladerdeeg
een handje gesneden prei
een handje gesneden champignons
klein stukje roquefort
1 ei
een flinke scheut room
zout, peper
olie
een bakvormpje voor gebak

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de prei en de champignons een paar minuten. Kluts het ei en voeg een gelijke hoeveelheid room toe. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed het taartvormpje met een ontdooid plakje bladerdeeg en snijd het overtollige deeg weg. Verdeel de prei en champignons erover. Verkruimel hierover het stukje roquefort. Giet tot slot het eimengsel in het vormpje, maar gebruik niet alles, want het beslag rijst nog. Zorg dat je hooguit tot de helft van het vormpje vult, maar let er wel op dat overal de bodem goed bedekt is. Bak het taartje in 15-20 min. goudbruin.

1 opmerking: