dinsdag 27 december 2011

Tomatenrisotto met rode wijn

Van de site van Jamie Oliver.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
50 gr boter / 2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
2 blikken tomatenblokjes à 400 gr, uitgelekt in een vergiet
1 el rozemarijnnaaldjes
350 gr risottorijst
1 glas rode wijn
1 l groentebouillon
50 gr Parmezaanse kaas, geraspt (en nog wat extra voor op het bord)
paar blaadjes basilicum
zout, peper

Bereiding:
Verhit de olie of boter in een braadpan en fruit hierin de ui tot die zacht is. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en de rozemarijn toe en laat de saus flink inkoken. Roer de risotto erdoor en laat 2 min. sudderen. Schenk dan de wijn erbij en laat langzaam wegkoken. Voeg dan lepel voor lepel de bouillon toe en blijf dit doen tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 15-20 min. Haal dan de pan van het vuur en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over de borden en verdeel hierover de basilicum en wat extra Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten