maandag 5 december 2011

Hachee

Samengesteld uit allerlei verschillende recepten, een soort best of. Wat is het toch heerlijk als het winter is en weer koud genoeg voor suddervlees. Ik serveerde het met boontjes en rijst, dat is erg goed in combinatie met de saus. Beter dan de patat of aardappels die gesuggereerd werden, dat neemt de saus niet zo lekker op. Tenzij je een prakker bent natuurlijk, dat verandert alles.

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
500 gr riblappen, in blokjes
2 el bloem
zout en peper
2 el boter
3 uien, in halve ringen
1 el rietsuiker
2 el balsamicoazijn
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
1 plakje ontbijtkoek, verkruimeld
400 ml runderbouillon
100 ml rode wijn

Bereiding:
Schud het vlees om met de bloem en wat zout en peper. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin het vlees aan. Schep het vlees uit de pan en bak in het overgebleven braadvet de uien op laag vuur in 5 min. glazig. Doe vervolgens het vlees terug in de pan samen met de rest van de ingrediënten en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees minstens een uur (maar liever zo'n 2,5 uur) sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten