maandag 28 februari 2011

Lamstajine uit de Römertopf

Bij vriendin I. at ik een variatie op deze lamstajine. Omdat m'n keuken niet genoeg ruimte heeft voor nog een groot kookding, maakte ik deze schotel in de Römertopf en dat werkt prima. De rijst kun je ontsaaien met rozijnen, peterselie en Ras el Hanout.
Een andere optie is de rijst meekoken in de Römertopf. Voeg dan nog 200 gr rijst en 750 ml bouillon toe. Niet vergeten om een kwartier voor het einde van de oventijd de boel door te roeren, anders wordt niet alles gaar.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
300-350 gr lamsvlees, bijv. lamsschouder, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 courgette, in blokjes
1 aubergine, in blokjes
1 teen knoflook, geperst
scheutje olijfolie
1 tl gedroogde koriander
1 tl gemberpoeder
1 tl gemalen komijn
flinke snuf cayennepeper
2 tl harissa

rijst of couscous

Bereiding:
Doe de knoflook in een schaal met de kruiden, harissa en de olie en roer alles goed door elkaar. Voeg het lamsvlees en de ui toe en roer goed door. Spoel de Römertopf af onder de kraan. Leg onderin het lamsmengsel en daar bovenop de aubergine en de courgette. Doe de schaal dicht en zet in de oven. Stel hierna de oventemperatuur in op 220 graden en laat de schotel anderhalf uur garen. Serveer met rijst of couscous.

1 opmerking:

  1. Heerlijk en heerlijk. Overigens, met dank aan Keizer Culinair, Marokkaanse kookworkshop enkele jaren geleden. Dat schriftje met recepten is beduimeld, vergeeld door de kurkuma, gerimpeld van de olie.

    BeantwoordenVerwijderen