dinsdag 8 februari 2011

Pompoensoep met maïs en sereh


Uit de Delicious. van februari 2011. Het recept schrijft sereh (citroengras, toko) voor, maar serehpoeder kan ook prima.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 stengels sereh (citroengras)
30 gr boter
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 flespompoen van ca. 1 kg, schoongemaakt en in blokjes
300 gr maïs, uitgelekt
1,5 l bouillon (groente/kip)
zout, zwarte peper
1 tl paprikapoeder
snuf cayennepeper

125 ml crème fraîche
maïskorrels
paar blaadjes verse koriander
2 ciabatta's

Bereiding:
Verwijder de onderkant, de buitenste bladeren en de harde stukken van de serehstengels. Kneus de stengels door erop te slaan en leg er een knoop in. Verhit boter en olie in een braadpan op middelhoog vuur en bak de stengels met de ui en een snuf zout in ca. 10 min. zacht. Voeg de pompoen toe en bak even mee. Voeg de maïs toe, roer door en schenk de bouillon erbij. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep met het deksel half op de pan 30 min. koken, tot de pompoen gaar is. Verwijder de sereh. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Zeef evt. de maïsvliesjes uit de soep. Breng de soep op smaak met zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper.
Verdeel de soep over borden en versier met wat crème fraîche, koriander en wat maïskorrels. Serveer met de ciabatta's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten