dinsdag 15 februari 2011

Foeyonghai


Geen idee of dit echt Chinees is of dat dit weer zo'n aan de Nederlandse smaak aangepast gerecht is. Met de vreemde naam 'Chinees-Indisch'. Hoe dan ook, dit is lekkor! Errog lekkor. Het recept komt uit de Allerhande van februari 2011.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 prei, in halve ringen
1 rode paprika, in reepjes
250 gr champignons, in kwarten
3 tenen knoflook, fijngehakt
140 gr tomatenpuree
100 ml gembersiroop (Royal Mail)
250 ml kippenbouillon
2 el sojasaus
8 eieren
3 tl sesamolie
200 gr grote garnalen, gepeld
zonnebloemolie
zout,peper

noedels/rijst

Bereiding:
Klop de eieren los met de sesamolie en zout en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan en giet een kwart van het eimengsel in de pan. Bak het ei op middelhoog vuur tot de bovenkant bijna gestold en keer de omelet dan om. Leg op een bord en dek af. Herhaal dit 3x tot je 4 omeletten hebt.
Verhit in een pan 1 el olie en fruit 1 teen knoflook een halve minuut. Roer vervolgens de tomatenpuree, de gembersiroop, de bouillon en 1 el sojasaus erdoor tot de saus glad is. Laat 5 min. zachtjes koken.
Verhit wat olie in een hapjespan en roerbak de knoflook, prei, paprika en de champignons in 4 min. gaar. Voeg 1 el sojasaus en de garnalen toe en warm nog een paar minuten door.

Verdeel de omeletten over de borden. Schep de groente en garnalen erover en klap de omeletten dicht. Giet de saus erover en serveer met noedels of rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten