donderdag 24 februari 2011

Kalkoen met spinazie en kerrierijst


Uit de Delicious. van februari 2011. De rijst met kerrie, bosui en pistachenootjes is ook goed te combineren met andere (Oosterse) gerechten. Pas op, het is zo lekker dat je er heel snel van gaat eten. Bij mij was sprake van een PR-etje!

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr basmatirijst
4 bosuitjes, in ringetjes
1 teen knoflook, gesnipperd of geperst
1 flinke el kerriepoeder
30 gr pistachenootjes, gehakt
300 gr spinazie
50 ml slagroom
350 gr kalkoenreepjes
wokolie
zout, peper

Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking en laat na het afgieten nog even staan. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit zachtjes de bosui en de knoflook. Voeg kerriepoeder, nootjes en de rijst toe en bak deze kort aan op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een hapjespan 1 el olie en roerbak hierin de spinazie totdat deze geslonken is. Voeg dan de room en zout en peper toe en laat de room zachtjes inkoken. Verhit ondertussen in een koekenpan wat olie en pak hierin de kalkoenreepjes met zout en peper op hoog vuur goudbruin. Serveer direct met de rijst en de spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten