maandag 14 februari 2011

Snelle rendang met boontjes


Voor als je lekker wilt eten maar weinig tijd hebt. Met dank aan ML voor het idee.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr snelkookrijst
1 blik kokosmelk
250 gr sperzieboontjes
1 el arachideolie
1 teen knoflook, geperst
300 gr rundvleesreepjes
1 zakje excellent rendangsaus
chilivlokken (molentje)

Bereiding:
Kook de boontjes 14 min. Kook de rijst in de kokosmelk, indien nodig met wat water erbij. Vang na het koken een half kopje van het kookvocht op.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de knoflook kort aan. Voeg de rundvleesreepjes toe en bak in 5 min. op hoog vuur gaar. Giet de saus in de pan en breng op smaak met de chilivlokken. Roer de boontjes door het vlees en voeg wat van het kookvocht toe. Serveer het vlees en de boontjes over de rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten