vrijdag 2 september 2011

Vijgenmuffins


Lekker en licht, muffins bevatten helemaal niet zo idioot veel calorieën als ander taartspul. Het recept komt van de website van Jamie magazine. Nu heb ik wel een enorm pak havermout over, geen idee wat ik daarmee moet. Tips zijn welkom, en ik hou niet van havermout met melk als ontbijt.

Voor 12 muffins
Ingrediënten:
50 gr gesmolten boter
150 ml karnemelk
1 ei
1 tl vanillextract
220 gr zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
200 gr kristalsuiker
100 gr gedroogde vijgen, in stukjes
2 handjes havermout

muffinbakblik
papieren muffinvormpjes

Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de boter, karnemelk, het ei en de vanille en roer er vervolgens meel, bakpoeder en suiker door. Voeg de vijgen toe en verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Bestrooi met de havermout. Bak de muffins in 20-25 min. goudbruin. Lekker met een klein bolletje sorbetijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten