woensdag 31 augustus 2011

Snelle curry met kikkererwten

Van de website The Stonesoup, waar je een gratis kookboek kunt downloaden waarin gebruik wordt gemaakt van slechts vijf ingrediënten per gerecht. Deze curry is in een minuut of tien klaar. Mocht je niet van kikkererwten houden, dan kan het ook uitstekend met kipfilet. De volgende keer vervang ik de crème fraîche met kokosmelk en voeg ik een uitje en knoflook toe om het geheel nog wat meer smaak te geven. Die vijf ingrediënten zijn een leuk idee, maar het kan lekkerder. Trouwens, olie, zout en peper, rijst, worden niet meegerekend. Om nog maar te zwijgen van het aantal ingrediënten in kant en klare garam masala.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 el garam masala (en dus niet marsala, mevrouw Stonesoup!)
1-2 tl gedroogde chilivlokken
1 blik kikkererwten van 400 gr, uitgelekt
1 blik tomatenstukjes van 400 gr
2-3 el crème fraîche (of een flinke scheut kokosmelk)

basmatirijst, papadums

Bereiding:
Neem een hapjespan en verhit hierin 2 el olie. Voeg de garam masala en de chilivlokken toe en bak 30 seconden. Roer de kikkererwten erdoor en bak nog ongeveer een minuut.
Doe de tomaten erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat 5 min. sudderen. Roer dan de room/kokosmelk erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Serveer direct met rijst en papadums. Ook lekker met palak paneer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten