dinsdag 9 augustus 2011

Biefstukroerbak met oestersaus


Uit de Allerhande van maart 2011. Snel, simpel, licht: 450 kcal per portie.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr rijst
2 el wokolie
1 teen knoflook, geperst
300 gr biefstukreepjes
1 ui, gesnipperd
1 aubergine, in blokjes
150 gr seizoenspaddestoelen, in stukjes
2 el oestersaus
100 gr taugé
2 bosuitjes, in ringen
zout, peper, chilipeper (molentje)

Bereiding:
Kook de rijst. Verhit 1 el olie in een wok en bak op hoog vuur de biefstuk en knoflook in 2-3 min. gaar. Breng op smaak met zout en peper. Neem het vlees uit de pan en giet het vocht af. Doe de rest van de olie in de wok en roerbak de ui en aubergine 5 min. Voeg dan de paddestoelen toe en roerbak 4 min. mee. Breng op smaak met zout, peper, chilipeper en de oestersaus en schep het vlees terug in de pan, samen met de taugé. Roerbak nog 1 min. en strooi de bosui erover. Verdeel met de rijst over twee borden. Serveer met een beetje sambal.

2 opmerkingen:

  1. Als je dit voor een vegetariër wilt maken, kun je de bief vervangen door een portie van tevoren knapperig gebakken en op keukenpapier uitgelekte tofublokjes, die je er aan het eind doorheen roert. Neem dan ook vegetarische oestersaus (ja, dat bestaat! Verkrijgbaar in de betere toko!) of een andere Aziatische saus, zoals zwartebonensaus of hoi sin saus. Als je een andere saus dan oestersaus gebruikt, kun je i.p.v. bief ook een handje geroosterde, grof gehakte pindae over het gerecht strooien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor de lekkere tips. Ja, vega-oestersaus verkopen ze volgens mij bij de Oosterse Supermarkt in DH. En zwartebonensaus is idd ook heel lekker. Alleen zijn die potten zo enorm en moet je om het op tijd op te krijgen een hele maand Chinees maken. Wel lekkor natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen