zondag 14 augustus 2011

Gevulde eitjes met parmezaanse kaas

Een lekker tuttig hapje voor elk tuttig feestje. Met tomaat en Parmezaanse kaas is dit een lekkere variatie op het traditionele gevulde ei (met een snuf nootmuskaat), zonder de traditionele weeïgheid te verliezen. Het recept is afkomstig van KookJij. Eigenlijk moet je het mengsel in de eitjes spuiten met een spuitzak anders ziet het er niet zo lekker uit (zie foto, kon dat ding nergens vinden, dus dan maar met een lepeltje).

Voor 16 hapjes
Ingrediënten:
8 eieren
3-4 el yogonaise
peper en zout
2 el Parmezaanse kaas
2 el tomatenblokjes
verse basilicum

spuitzak

Bereiding:
Kook de eieren hard, in zo'n vijf minuten. Pel de eieren, halveer ze en schep het eigeel in een kom. Leg de eiwitten op een schaal. Prak de eierdooier door elkaar met de yogonaise, kaas, tomaat en breng op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes iets boven de rand. Garneer met kleine stukjes basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten