zondag 28 augustus 2011

Pasta met courgette alla carbonara

Van de site van het tijdschrift van Jamie Oliver. Simpel en lekker. Eat this!

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 g linguine
1 el olijfolie
1 ui, grof gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
blaadjes van 1 bosje tijm
4 baby-courgettes of 1 gewone courgette, in dunne plakjes (kaasschaaf werkt!)
2 eieren
80 g Parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:
Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing. Hou op het laatst 1 kopje kookvocht apart. Kluts de eieren stevig door elkaar en doe er een flinke hand Parmezaanse kaas bij. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit in een hapjespan de olie en bak op middelhoog vuur de ui met de knoflook glazig. Voeg de courgetteplakjes toe met de tijm en bak de plakjes glazig. Draai het vuur laag en doe de linguine bij de courgette in de pan en roer goed door. Haal de pan van het vuur en giet langzaam het eimengsel bij de pasta. Blijf terwijl goed roeren zodat het ei gaar wordt. Voeg, als het te dik wordt, wat van het pastakookvocht erbij.
Serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten