donderdag 25 augustus 2011

Kantonese kip

Wat is er soms nog leuker dan zelf iets lekkers koken? Laat thuiskomen en het eten als ruiken. Dat had ik vanavond, de meneer had lekker gekookt. En nog licht ook: 520 kcal pp. Een recept uit de Allerhande van maart 2011. Binnenkort ga ik proberen de Five Spice-woksaus na te bouwen, dan volgt de update van dit recept, vooralsnog even deze snelle en simpele versie.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
300 gr kipfilet, in blokjes
zout, peper
2 el zonnebloemolie
1 teen knoflook, geperst
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, fijngesneden / 2 tl sambal oelek
500 gr sperziebonen, schoongemaakt
1 flesje woksaus Five Spice
1 pak Cinese eiermie à 250 gr

Bereiding:
Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit de olie in een wok en bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de knoflook, sambal en de ui toe en bak nog eens 2 min. Voeg de sperziebonen en de woksaus toe met 100 ml water en laat 10 min. pruttelen met het deksel half op de pan, tot de boontjes gaar zijn. Haal het deksel van de pan als het te vochtig blijft.
Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing, verdeel over de borden en schep de Kantonese kip erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten