woensdag 7 september 2011

Spinazie en runderreepjes uit de wok

Vandaag was de laatste dag van mijn onbewust ingelaste spinaziethemaweek. Na palak paneer, spinazierisotto en lamscurry met spinazie, maakte ik ter afsluiting deze wokschotel met spinazie. Spinazie is ook gewoon heel lekker. En gezond. En snel klaar. Een van mijn favoriete bijgerechten is dan ook gewokte spinazie met knoflook en pijnboompitten. Verse spinazie trouwens, die uit de vriezer begrijp ik nooit zo goed, die dunne flintertjes die ook steevast postvatten tussen je voortanden en daar niet meer uit te krijgen zijn. Of je hebt het niet door en denkt dat je heel charmant lacht. Niet doen dus.
Dit recept komt uit de Allerhande van april 2011. Een beetje getweakt met sambal en gember.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
half pak eiernoedels (125 gr)
1 el wokolie
1 ui, gesnipperd
250 gr runderreepjes
2 tenen knoflook, geperst
1 rode peper / 2 tl sambal oelek
3 cm geraspte gember
1 blik babymaïskolfjes
300 gr spinazie, gewassen
2 el sojasaus
2 el sesamzaadjes, geroosterd

Bereiding:
Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in een paar minuten glazig. Voeg de runderreepjes toe en bak deze op hoog vuur in ca. 4 min. bruin. Voeg de knoflook, gember en peper toe en bak nog 1 min. mee. Schep vervolgens de maïskolfjes erdoor en warm nog een paar minuten door. Voeg de spinazie toe en schep 1 min. om, niet alle spinazie hoeft geslonken te zijn.
Schep de noedels op de borden en schep de groenten erover. Breng op smaak met elk een el sojasaus en de sesamzaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten