zaterdag 17 september 2011

Chocoladetaart met kastanjepuree

Een lekkere doch machtige taart. De gelegenheid was onze housewarming en het feit dat ik drie blikken kastanjepuree op voorraad bleek te hebben. Het recept komt van de website van GoodFood.

Voor 10-12 punten
Ingrediënten:
1 blik kastanjepuree à 450 gr
140 ml double cream (room met mascarpone)
50 gr boter
5 eiwitten
125 gr kristalsuiker
400 gr extra donkere chocola
6 el bloem

taartvorm met losse bodem

Bereiding:
Verwarm de oven op 150 graden. Meng de kastanjepuree met de room en de boter. Gebruik een vork of pureestamper om de klontjes eruit te krijgen.

Klop in een schaal de eiwitten met de suiker tot er een soort merenguebeslag ontstaat. Meng het kastanjebeslag met de chocolade en de bloem en roer voorzichtig het eierschuim erdoor. Schep het geheel in de bakvorm en bak de taart in 55 min.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten