zondag 25 september 2011

Fusilli al prosciuto


Uit de Allerhande van september 2011. Met wat extra's van mezelf (knoflook, wijn, tijm, chilipeper, kaas) en zonder bloem.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr fusilli
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gesnipperd
200 gr champignons, gesneden
1 el tijm
scheut witte wijn
150 ml kookroom
1 plak ham van 150 gr, in blokjes
150 gr tuinerwten (diepvries)
zout, (chili)peper, verse peterselie
handje geraspte kaas

Bereiding:
Kook de pasta volgens de aanwijzingen en bewaar wat kookvocht. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en de champignons. Doe op het laatst de tijm erbij. Giet de wijn in de pan en laat verdampen. Voeg de kookroom toe met wat van het kookvocht en breng de saus al roerend aan de kook. Voeg de ham en de tuinerwten toe en laat de saus 5 min. zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erop. Serveer met peterselie en geraspte kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten