dinsdag 4 oktober 2011

Pasta met garnalen en venkel


Met dank aan vriendin M voor dit geweldige idee, want ik gebruik venkel veel te weinig.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr fusili
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
200 gr champignons, in kwarten
1 venkelknol, in blokjes
1 wijnglas witte wijn
200 gr grote garnalen
125 ml kookroom
zout, peper
1 el bieslook
sap van een halve citroen
75 gr parmezaanse kaas, geraspt

Bereiding:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Hou wat kookvocht apart.
Verhit in een hapjespan wat olijfolie en bak de ui glazig met de knoflook. Voeg de champignons en de venkel toe, draai het vuur hoog en bak even aan. Voeg de wijn toe en laat inkoken. Roer de garnalen erdoor. Voeg de kookroom toe en warm door. Als de saus te dun is kun je wat van het kookvocht toevoegen. Breng de saus op smaak met de kruiden en het citroensap. Serveer met de kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten