woensdag 12 oktober 2011

Pasta al limone


Uit Italië nam vriendin D. een pak Mafaldine voor me mee. Een soort brede lintpasta met karteltjes. Ik had er nog nooit van gehoord, maar las dat je er een vrij simpele saus bij moet eten. Samen met D. knutselden we onderstaande citroensaus in elkaar. Lekker met een groene salade erbij.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
200 gr pasta
100 ml kookroom
1 ei
rasp van 1 citroen
sap van 1 citroen
50 gr parmezaanse kaas (en extra voor over de pasta)
zout, peper
chilivlokken (molen)
handje pijnboompitten

Bereiding:
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing en houd wat van het kookvocht apart.
Klop ondertussen het ei los met de room, citroensap en -rasp, de kaas, zout en peper. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Schenk de room erover en roer snel door, zodat de saus dikker wordt. Mocht het te dik worden, schenk er dan nog wat kookvocht bij.
Serveer met kaas, pinboompitten en chilivlokken erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten