woensdag 20 juli 2011

Kipsaltimbocca met sperziebonen


Uit de Delicious. van juni 2011.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 kg vastkokende aardappels
4 el olijfolie
2 tl gedroogde oregano
400 gr kipfilet
12 salieblaadjes
100 gr parmaham
400 gr kerstomaatjes
400 gr sperzieboontjes

Bereiding:
Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 5 min. in water met zout. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de aardappelen op hoog vuur bruin en krokant. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd kipfilets in 12 gelije, dunne stukjes en sla het plat. Bestrooi het vlees met zout en peper, leg op ieder stuk een blaadje salie en een stukje ham en zet vast met een prikker. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip aan beide kanten goudbruin en gaar. Voeg de laatste 2 min. de tomaatjes toe en bak mee.
Kook de sperziebonen in 4-6 min. beetgaar. Giet af en schep de tomaatjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten