woensdag 6 juli 2011

Bulgur met groenten


Na het quinoia-avontuur was het tijd voor nog een nieuw graan in de keuken, of in ieder geval in mijn keuken: bulgur. Bulgur is gemaakt van tarwe en afkomstig uit het Middellandsezeegebied. Deze versie is een soort pilav, als het klopt dat pilav een in bouillon in de oven gegaarde rijstschotel is. Ik at het met lamskebab en hummus.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
3 bosuitjes, in ringetjes
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
1 wortel, in kleine blokjes
1 paprika, in stukjes
250 gr champignons, in plakjes
200 gr bulgur
400 ml kippenbouillon
1 tl gedroogde rozemarijn
zout, peper
olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en bak hierin de ui, bosui en knoflook in 2 min. glazig. Voeg de wortel en paprika toe en bak deze in 5 min. zacht. Schep de champignons erbij en bak nog 3 min. Voeg dan de bulgur, bouillon, 200 ml water, rozemarijn en zout en peper toe. Roer door elkaar en breng aan de kook. Zet de pan afgedekt 20 min. in de oven tot al het vocht is opgenomen. Lekker bij kruidig vlees of met falafel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten