zaterdag 2 juli 2011

Cajunkip met quinoia en linzen

Quinoia, wat is dat eigenlijk? Het is een soort graan uit Zuid-Amerika, Peru om precies te zijn. Ik stond er enigszins skeptisch tegenover, omdat het alleen in de natuurvoedingswinkel verkrijgbaar is, hetgeen doet vermoeden dat het alleen door macrobiotische, linksdraaiende veganisten gegeten wordt, in een saus van gemalen stoelpoot en noten. Niet dat alles in de natuurvoedingswinkel onlekker is, maar als het uitsluitend daar verkrijgbaar is... Iemand een handje zemelen met fenegriekzaad? Nee? Overigens spreek je het spul uit als 'kienwaa', mocht je er zelf in je plaatselijke natuurvoedingswinkel naar willen vragen. Want het is dus wel heel lekker. Eerder maakte ik het met iets van yoghurt en komkommer, wat het heel goed deed in mijn vuilnisbak, maar nu heb ik wel een goed recept gevonden. En dat kan het maken of breken, da's logisch. Uit de GoodFood van mei 2011.

Voor 2 personen
Ingrediënten:
300 gr kipfilet, in stukjes
1 el cajunkruiden
600 ml kippenbouillon
100 gr quinoia
2 rode uien, in dunne partjes
1 el olijfolie
100 gr gewelde abrikozen, in reepjes
150 gr kant-en-klare linzen (blikje)
3 bosuitjes, in ringetjes
handje fijngehakte koriander

Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden (hetelucht). Meng de kipstukje met de cajunkruiden en verdeel ze in één laag over een braadslee. Laat de kip in 20 min. gaar worden in de oven.
Zet ondertussen de bouillon op het vuur en breng aan de kook met de quinoia. Laat de quinoia in 15 min. gaar worden. Voeg de laatste 5 min. de abrikozenreepjes en de linzen toe. Giet het geheel af.
Fruit ondertussen op laag vuur in de olie de uien in 15 min. zacht en glazig.
Meng de kipstukjes, de quinoia en de ui in een schaal en verdeel over de borden. Garneer met bosui en koriander.

2 opmerkingen:

  1. Jum!
    Nu ook bij de Appie verkrijgbaar, overigens.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de tip! Volgende halte: Bulgur. Het Bulgur-experiment, als Dan Brown interesse heeft in deze titel hoor ik het wel.

    BeantwoordenVerwijderen