zondag 17 juli 2011

Mascarponetaartjes met rood fruit

In Frankrijk verkopen ze in de supermarkt grote rollen bladerdeeg. Lang leve de supermarkt in het buitenland! Het bladerdeeg is goed voor taart, maar er is ook een variant voor pizzadeeg en het kost allemaal rond de euro. De kwaliteit is vele malen beter dan die van het bladerdeeg in de Nederlandse supermarkt, het resultaat is steviger.
Het recept komt uit de Delicious. van augustus 2011. Op de plaatjes zag het resultaat er wit uit, alsof het net bestoven was met poedersuiker, maar dat is mij, zoals je ziet, niet gelukt. Wellicht dat ik de volgende keer wacht met bestuiven tot vlak voor het opdienen, als het fruit wat meer gedroogd is.

Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 eiwit
250 gr rood fruit (aardbeien, frambozen, bosbessen etc.)
100 gr basterdsuiker (en extra voor het bestuiven)
4 plakjes roomboterbladerdeeg, ontdooid
bloem, voor bestuiven
1 ei, geklopt
half zakje vanillesuiker
zaadjes van 1 vanillestokje
100 gr mascarpone

Bereiding:
Klop het eiwit los met 1 el water. Haal het fruit er één voor één doorheen, bestrooi het met de suiker en laat het fruit drogen op een vel bakpapier (minstens een uur, liefst langer).
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Steek met een vormpje/glas van 10 cm. doorsnee rondjes uit de plakjes bladerdeeg. Leg deze op de bakplaat en prik er met een vork heel veel gaatjes in. Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en bestrooi met de extra suiker. Bak de deegbodems in 25 min. gaar in de oven, tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed afkoelen.
Klop de vanillesuiker en de vanillezaadjes door de mascarpone en verdeel het mengsel over de taartbodempjes. Beleg deze met het fruit en bestuif met wat bloem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten