donderdag 1 december 2011
Zuurkool met stoofpeertjes
Uit de Allerhande van november 2011. De hoeveelheden heb ik aangepast, het was nogal veel aardappel anders.
Voor 4 personen
Ingrediënten:
450 gr vastkokende aardappelen
1 el boter
1 flinke ui, gesnipperd
300 gr kipfilet, in blokjes
1 el kerriepoeder
1 zakje zuurkool van 500 gr
400 gr stoofpeertjes
150 gr oude kaas, geraspt
ovenschaal
Bereiding:
Verwarm de oven op 190 graden. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes. Kook de aardappelen in 10 min. gaar in zout water. Verhit de boter in een wok en bak hierin de ui en vervolgens de kipfilet met de kerriepoeder. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Laat de zuurkool uitlekken (in een vergiet of knijp het uit) en verdeel over de laag kipfilet. Snijd de stoofpeertjes in plakjes en verdeel ze over de zuurkool. Leg hier bovenop de plakjes aardappel en strooi hier de kaas over. Bak de schotel in 30 min. goudbruin.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten