Voor 8 flinke porties
Ingrediënten:
250 ml espresso
250 ml Frangelico
2 eieren, gesplitst
75 gr suiker
60 ml Frangelico
500 gr mascarpone
30 lange vingers (zo'n 350 gr in totaal)
100 gr hazelnoten, geroosterd en fijngehakt
3 tl cacaopoeder
een grote schaal
zeef
plasticfolie
Bereiding:
Meng de koffie met 250 ml likeur en laat afkoelen. Sla de eiwitten lobbig. Sla de eierdooiers met de 60 ml likeur en de suiker. Voeg de mascarpone toe en meng goed. Vouw dan voorzichtig de eiwitten door het beslag.
Giet de helft van het koffie-likeurmengsel in een schaal. Haal de helft van de lange vingers erdoor en bekleed de bodem van een grote schaal ermee. Zorg ervoor dat de lange vingers goed doordrenkt zijn maar niet uit elkaar vallen. Giet overgebleven vocht van het bevochtigen er overheen. Verdeel de helft van het mascarponebeslag gelijkmatig over de lange vingers. Giet de rest van het koffiemengsel weer in een schaal, haal hier de rest van de lange vingers doorheen en verdeel over de mascarponelaag in de schaal. Giet overgebleven koffie en likeur erover en dek af met de rest van het mascarponemengsel. Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 6 uur in de koeklast.
Vermeng, vlak voor het opdienen, de nootjes met 2 tl cacao en sprenkel over de de mascarpone. Zeef de laatste tl cacao hier weer overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten