maandag 26 december 2011

Witte chocolademousse met kersen


Nog een kerstgerecht dat lang van tevoren gemaakt kan worden. Ik heb het nog iets makkelijker gemaakt door de lavendel weg te laten (kon ik zou gauw niet vinden en die uit de tuin is al lang uitgebloeid) en de muntblaadjes niet te suikeren (de eieren waren op). Uit de Delicious. van kerst 2011.

Voor 6 glazen
Ingrediënten:
250 ml slagroom
150 gr witte chocola, in stukjes
100 gr eiwit (van ca. 3 eieren)
50 gr suiker
8-12 blaadjes munt
200 gr kersen op siroop

Bereiding:
Voorbereiden: Verhit 100 ml slagroom in een steelpannetje. Haal van het vuur en smelt er roerend de chocola door. Laat in een wijde kom in ca. 10 min. afkoelen.
Klop de eiwitten lobbig, giet de suiker erbij en klop ze stijf.
Klop de rest van de slagroom lobbig en roer deze snel door elkaar met de chocoladeroom en de eiwitten, zodat een luchtige mousse ontstaat. Verdeel de mousse over feestelijke glazen en zet deze een paar uur in de koelkast om op te stijven.

Schep vlak voor het serveren de kersen en de siroop over de mousse en garneer met de muntblaadjes. Lekker met een glas sauternes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten