Voor 4 personen
Ingrediënten:
500 gr pompoen, in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen (alleen het wit)
1 teen knoflook, geperst
330 gr arboriorijst
half wijnglas witte wijn
1 liter groentebouillon
50 gr gorgonzola, in blokjes
olijfolie
zout, peper
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal met een scheutje olijfolie en zet 30 minuten in de oven. Bak in een hapjespan de ui glazig in wat olijfolie en bak de knoflook 1 min. mee. Voeg dan de prei toe en bak 2 min. Doe vervolgens de rijst in de pan en laat deze al roerend de olie opnemen. Voeg dan de witte wijn toe. Giet als de wijn opgenomen is een soeplepel bouillon in de pan en als deze opgenomen is weer een. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen.
Giet na een half uur nog een schep bouillon bij de pompoen en zet nog eens 10 min. in de oven. Als de laatste bouillon bij de rijst gevoegd is, giet dan de pompoen en de bouillon uit de ovenschaal erbij en laat het laatste vocht langzaam wegkoken. Haal dan de pan van het vuur en roer de blokjes gorgonzola erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Direct serveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten