Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
1 ui, gesnipperd
olijfolie
1 pakje zuurkool à 500 gr (naturel)
1 bakje spekblokjes à 250 gr
2 dl Riesling
4 jeneverbessen
1 laurierblaadje
400 gr aardappels (kruimig)
klontje boter
melk
half bouillonblokje
zout en peper
1 rookworst (hema!)
mosterd
Bereiding:
Spoel de zuurkool af in een vergiet en druk het vocht eruit. Doe wat olie in een braadpan en fruit de ui. Voeg vervolgens de spekblokjes toe en bak bruin. Zet het vuur laag en schep de zuurkool erop, samen met de jeneverbessen en de laurier en giet de riesling erbij. Laat ca. 1 uur laag sudderen. Voeg water/wijn toe als het te droog wordt.
Kook ondertussen de aardappelen in 15-20 min. gaar en leg de laatste tien minuten de rookworst erbij. Giet de aardappelen af en leg de rookworst in de zuurkoolpan. Stamp de aardappelen fijn en voeg een scheutje melk en wat klontjes boter toe. Voeg melk toe tot de puree romig is maar niet té romig. Breng op smaak met het verkruimelde bouillonblokje, zout en peper.
Giet de zuurkool af en vis de jeneverbessen en het laurierblad eruit. Serveer met de aardappelpuree en de rookworst en een flinke schep mosterd bij de worst. Ook heerlijk met een ouderwets kuiltje jus.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten