Voor 3-4 personen
Ingrediënten:
1 el arachideolie
4 tenen knoflook, geperst
1 el gemberwortel, geraspt
1 chilipeper, zonder zaadjes fijngehakt
1 rawit (kleine scherpe peper) fijngehakt
1 el gefermenteerde zwarte bonen, geplet en gewassen (of kant en klaar)
1 el gelebonenpasta
450 gr scharrelkipfilet, in plakjes
1 el rijstwijn of droge sherry
2 groene paprika's, in stukjes
2 dl groentebouillon
1 el lichte sojasaus
1 el maïzena opgelost in 2 el koud water
pandanrijst
groente (bijv. gekookte broccoli)
Bereiding:
Verhit de olie in een hete wok en voeg knoflook, gember en de pepers toe. Roerbak een paar seconden. Doe de zwarte bonen en de de gelebonenpasta erbij en roer goed door. Wok vervolgens de kipreepjes 1 min. mee en voeg als de kip gekleurd is de rijstwijn toe. Doe de paprika erbij en roerbak 1 min. Giet dan de bouillon in de pan en breng aan de kook. Breng op smaak met de sojasaus en roer de maïzena erdoor. Verhit tot de saus gebonden is. Serveer met rijst en groente.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten