Voor 4 personen
Ingrediënten:
50 gr boter
4 el bloem, niet afgestreken
1 pot runderbouillon met vlees
maggi
2 tl kerriepoeder
peper
1 grote ui, gesnipperd
250 gr champignons, gesneden
olijfolie
350 gr rijst
Bereiding:
Smelt de boter in een braadpan en roer hier de bloem geleidelijk doorheen, op laag vuur. Giet de bouillon erbij en roer goed door met een garde, op middelhoog vuur. Voeg vervolgens naar eigen inzicht 1-3 potten water geleidelijk toe en blijf roeren met de garde, anders gaat het klonteren. Stop met het toevoegen van water als de roux van de juiste dikte is. Breng op smaak met maggi, peper en kerriepoeder. Blijven roeren tot het opgediend wordt.
Kook ondertussen de rijst en bak in een koekenpan de ui en de champignons bruin. Voeg ze vervolgens toe aan de roux en roer door. Serveer de ragout over de gekookte rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten