Aan het recept heb ik wat dingen toegevoegd omdat het wat saai was. En er zat ook niet genoeg saus bij voor het aantal lasagnebladen. Vast zodat je kan claimen dat het lekker goedkoop per persoon is. Dan maar wat duurder, toch?
Voor 4 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, geperst
250 gr champignons, gesneden/gegrilde repen courgette
300 gr gehakt
1 liter passata di pomodoro
1 pot geroosterde paprika's à 465 gr
250 gr verse lasagnebladen
1 bol buffelmozzarella, in dunne plakken
tijm, zout, peper
ovenschaal van 2 liter, ingevet
Bereiding:
Verwarm de oven op 180 graden. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak het in 3 min. rul en bruin. Voeg de champignons toe en bak ze gaar. Schenk de passata in de pan en warm door. Breng op smaak met tijm, peper en zout.
Snijd de paprika in reepjes. Schep wat gehaktsaus in de schaal, dek af met een lasagneblad, schep hier saus op en verdeel er wat reepjes paprika over. Herhaal dit tot alle bladen op zijn. Eindig met een laag saus en verdeel hier paprikareepjes en mozzarella over. Bestrooi met tijm. Bak de lasagne in 25-30 min. bruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten