Voor 4 personen
Ingrediënten:
10 plakjes panchetta, in blokjes
1 handje verse rozemarijn, fijngehakt
olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook, geperst/gesnipperd
450 gr rundergehakt
1 wijnglas rode wijn
1 tl gedroogde oregano
1 blik tomaten (400 gr)
200 gr tomatenpuree
zout, peper
400 gr spaghetti/linguine
1 handje verse basilicum, fijngehakt
parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak in een ovenvaste braadpan de panchetta met de rozemarijn in de olijfolie goudbruin. Voeg de uitjes en de knoflook toe en bak een paar minuten mee. Doe dan het gehakt erbij en bak dit in 5 min. rul. Voeg de wijn toe en laat iets inkoken. Doe dan de oregano, tomaten en tomatenpuree erbij en breng op smaak met zout en peper. Breng de saus aan de kook, dek af met een deksel of aluminiumfolie en zet anderhalf uur in de oven. Kook tegen het einde de pasta al dente en giet af.
Doe voor het serveren de basilicum door de saus. Serveer met wat parmezaanse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten