
Voor 10-12 roze koeken
Ingrediënten:
100 gr suiker (ik gebruikte witte basterdsuiker)
100 gr gesmolten roomboter (afgekoeld)
110 gr bloem
rasp van 1 citroen
2 eieren
snufje zout
bloem en boter voor invetten
Glazuur:
4 aardbeien (of 8 frambozen)
100 gr poedersuiker ( witte basterdsuiker werkt ook)
muffinvorm (12 vakjes)
zeef
bakpapier
bakplaat
mixer
kwastje voor invetten
Bereiding:
Verwarm de oven op 160 graden. Klop met de mixer de boter door de suiker, 5 min. tot de boel romig is. Doe de citroenrasp en de eieren erbij en klop nog een minuut of 2 zodat de boel goed luchtig is. Zeef de bloem en zout erboven en roer alles voorzichtig door elkaar met een spatel. Neem een beetje gesmolten boter en smeer met een keukenkwastje de muffinvorm in. Bepoeder daarna de vorm me bloem. Vul vervolgens de vormpjes voor de helft met beslag. Dek de vorm af met bakpapier en leg er een bakplaat overheen zodat de cakejes niet gaan rijzen. Bak de cakejes 18 min. in de oven. Haal dan het papier en de bakplaat eraf en bak nog even onafgedekt 2-3 min. Laat de cakejes goed afkoelen.
Maak nu het glazuur: prak het fruit fijn en druk door een zeef zodat er geen pitjes in zitten. Giet wat van dit dikke sap bij de suiker, zodat er een stevig glazuur ontstaat. Verdeel met de achterkant van een lepeltje het glazuur over de cakejes en laat het hard worden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten