maandag 10 december 2012

Boerenkool met chorizo

Uit de Allerhande van oktober 2012. Een lekkere variant op doorsnee boerenkool met worst.

Voor 2-3 personen
Ingrediënten:
600 gr kruimige aardappelen
1 el olijfolie
200 gr chorizo, in grove stukken
1 teen knoflook, geperst
1 ui, in halve ringen
2 tl paprikapoeder
500 ml rundvleesbouillon
300 gr boerenkool
zout en peper

Bereiding:
Schil de aardappelen en snij in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de chorizo 4 min. Schep de chorizo met een schuimspaan uit de pan en hou apart. Fruit in het achtergebleven vet de knoflook 1 min. Voeg dan de ui en het paprikapoeder toe en fruit 3 min. Doe de aardappelen en de bouillon erbij en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Voeg de boerenkool toe en laat nog eens 5 min. meekoken, zonder deksel. Doe de chorizo erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten