Uit de Allerhande van maart 2012, met wat aanpassingen. Tip: maak niet teveel want risotto is nooit zo lekker als je het weer opwarmt: het wordt er papperig en zelfs een beetje kalkig van.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
2 el olijfolie
zak van 300 gr prei in ringen
300 gr risottorijst
1 el gedroogde tijm
1 glas witte wijn
1 l groentebouillon
100 gr zachte geitenkaas, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
wat chilipeper uit de molen
Bereiding:
Verhit de olie in een braadpan en fruit hierin op laag vuur de prei. Schep de risotto en de tijm erbij en laat 1 min. meebakken. Voeg de wijn toe en laat weg koken. Voeg vervolgens de bouillon lepel voor lepel toe, tot alles is opgenomen en de rijst gaar is.
Neem de pan van het vuur en schep de geitenkaas en de paprika erdoor. Breng op smaak met chilipeper en zout.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten